Viisi hyvää syytä ulkoistaa rekrytointi

Kuu taivaalta vai uusi työntekijä?

Tällä hetkellä työmarkkinoiden haasteina ovat koventuneen kilpailun ohella työvoiman monimuotoistuminen ja asiantuntijatyön lisääntyminen, jopa osittainen työvoimapula.

Ei siis ihme, että yritykset haluavat kehittää työnantajamielikuvaansa sekä panostaa yhä enemmän rekrytointiprosesseihin. Sopivan rekrytointikumppanin avulla organisaatiolla on mahdollisuus tavoittaa suurempi joukko soveltuvia hakijoita ja pienentää virherekrytoinnin riskiä.

Miksi rekrytointi sitten kannattaa ulkoistaa juuri Fiksurekrylle?

1. Säästät kustannuksissa

Yksi ulkoistettu rekrytointi maksaa keskimäärin 2 000–10 000 euroa. Meillä Fiksurekryllä hinta on aina alle 2770 euroa riippuen siitä, kuinka paljon apua tarvitset.

Rekrytointipalkkio kannattaa kuitenkin aina suhteuttaa työntekijän kokonaiskustannuksiin vuodessa. Jos valitsemamme työntekijä on esimerkiksi viisi prosenttia tehokkaampi työssään, tienaa hän palkkion moninkertaisesti takaisin jo ensimmäisenä vuonna. 

Rekrytointiprosessin jättämisestä ammattilaisten käsiin on hyödyllistä myös prosessin lainmukaisuuteen, organisaation ydintoimintaan ja työnantajamielikuvaan liittyen. Toisinaan pienet virheet voivat tulla kalliiksi. Varsinkin, jos yrityksessä ei ole henkilöstöhallinnon erityisosaamista, ulkoisen rekrytointikumppanin käyttö onkin monessa mielessä perusteltu ratkaisu.

2. Pääset helpommalla

Rahan lisäksi pätevä rekrytointikumppani laskee stressitasojasi: jos koet henkilöstöjohtamisen ja siihen liittyvän lainsäädännön ja säännökset hankaliksi ja monimutkaisiksi, ota yhteyttä ammattilaiseen – meille kaikki prosessin osa-alueet ovat tuttua kauraa! Rekrytoinnin ulkoistamalla paitsi kevennät vastuitasi myös vähennät prosessiin liittyviä riskejä.

Saat lisäksi käyttöösi kumppanin teknologisen osaamisen ja uusimmat työkalut, kuten toimivat hakulomakkeet ja muut automaatiot. Samalla hyödyt asiantuntijoiden laajoista verkostoista ja monipuolisista kanavista. 

Usein ulkopuolisen rekrytoijan on myös helpompi asettua hakijan saappaisiin ja kertoa kandidaateille kaikki tarpeellinen sekä itse yrityksestä että avoimesta tehtävästä. 

3. Voit keskittyä siihen itseensä

Voit keskittyä yrityksen strategian mukaisiin tehtäviisi, kun aikaa ei tuhraannu rekrytoinnin mikrojohtamiseen tai hakemusten läpikäyntiin. Myös kollegasi ja organisaation muut esihenkilöt saavat työrauhan. Rekrytoinnin tai jonkin sen osa-alueen ulkoistamisella voit helpottaa myös oman henkilöstöhallintosi ruuhkahuippuja. 

Toisaalta reippaan rekrytointikumppanin myötä HR-osastonne työntekijöillä on tilaisuus oppia alan uusista käytännöistä ja saada uusia ajattelumalleja henkilöstöjohtamiseen. Myöskään verkostoitumisesta alan osaajien kanssa ei liene haittaa.

4. Vältät virheaskeleet

Rekrytointitarpeen iskiessä yllättäen saat Fiksurekryltä nopeasti käyttöösi asiantuntijan, joka hoitaa näppärästi vaikka koko prosessin.  

Koska rekrytoinnin asiantuntija on talon ulkopuolelta, hän ei käytä valintaan tunteita, vaan osaa arvioida ehdokkaita objektiivisesti ja monesta näkökulmasta. Asiantuntijamme selvittää kokemuksella hakijoiden todellisen potentiaalin, eli kandidaatin sopimisen kyseiseen työhön ja työyhteisöön. 

Uuden tekijän sopivuus tehtävään varmistuu kunnolla vasta työn tuoksinassa, siksi Fiksurekry-palveluun sisältyy koeaikatakuu: jos valitun henkilön työsuhde päättyy koeajalla, koska hän ei sopinut tehtävään, etsimme maksutta tilalle uuden tekijän tai palautamme rahasi.

Myös, jos kaipaat aivan uudenlaisia osaajia nykyisen toimialasi tai -alueesi ulkopuolelta, kannattaa hyödyntää asiantuntijoita.  Rekryn ulkoistaminen monella alalla ja ympäri Suomea toimivalle kumppanille uudessa tilanteessa on takuulla järkevä ratkaisu.

5. Parannat yrityksesi brändiä

Tiesitkö, että jopa 75 prosenttia hakijoista kertoo työnhakukokemuksesta tuttavapiirilleen? Erityisen ikäväksi koetaan yhteydenottojen odottelu. Tämä “puskaradio” vaikuttaa vahvasti yrityksesi työnantajamielikuvaan. Rekrytointiprosessi on siis syytä hoitaa kunnialla maaliin, sillä positiivinen yritysbrändi vetää hakijoita puoleensa, negatiivinen puolestaan karkottaa parhaat kandidaatit. 

Työnhakukokemus muotoutuu pitkälti rekrytoijan ja hakijan välisissä kohtaamisissa, joten niihin kannattaa panostaa. Ammattimainen rekrytointikumppani hoitaa kaiken viestinnän puolestasi tehokkaasti, ystävällisesti ja ammattimaisesti. Olipa sitten kyseessä sähköpostiviestintä, puheluiden soittaminen tai haastattelutilanne.

Lähteenä käytetty Tuukka Keskisen tuoretta tutkimusta: Rekrytoinnin ulkoistamisella kilpailuetua? Onnistuneen ulkoistamisen elementit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *