Miksi rekrytoinnissa vähemmän on usein enemmän?

Kun lähdetään tavoittelemaan mahdollisimman suurta määrää hakijoita romantisoidulla ilmoituksella, saadaan kyllä helposti paljon hakemuksia. Voi kuitenkin käydä niin, että tehtävään valikoituu virheelliseen mielikuvaan ihastunut, vaikkakin hyvä hakija. Kun tämä pätevä tekijä sitten aloittaa työt, hän huomaa nopeasti ilmoituksen lupaukset tyhjiksi. Lopputuloksen varmasti arvaatkin – ja kalliiksi tuli!

Koska määrä ei korvaa laatua

Yleinen, mutta valitettavan harhaanjohtava tapa mitata rekrytoinnin onnistumista on saapuneiden hakemusten määrä. Palkkaavan yrityksen kannalta sillä ei kuitenkaan ole merkitystä saatiinko hakemuksia kymmenen vai sata, kunhan sopiva tekijä löytyy.

Meillä Fiksurekryllä rekrytointi-ilmoittelun tavoitteena on ensisijaisesti löytää laadukkaita, tehtävään sopivia kandidaatteja – ja paras keino näiden ehdokkaiden löytämiseksi on ammattitaidolla ja ajatuksella laadittu, oikeissa kanavissa julkaistu ilmoitus ja kohdistettu mainonta. Pitkän rekrytointikokemuksen ansiosta ilmoittelu on meillä hallussa. On uskomatonta miten paljon pienilläkin sanavalinnoilla voidaan vaikuttaa sopivien hakijoiden löytymiseen!

Hyvä ilmoitusteksti on kirjoitettu puhuttelemaan kohdennetusti potentiaalisia työntekijöitä. Kun ilmoituksessa työstä ja yrityksestä kerrotaan avoimesti ja läpinäkyvästi, se toimii ikään kuin esikarsintana. Maltillisesta määrästä hyviä hakijoita kun nyt on vaan helpompi valita ne tehtävään sopivimmat.

Sen sijaan kaunisteltu tai vääriin asioihin keskittyvä näköalapaikka-hakemus johtaa helposti hakemusten tulvaan. Tällaisten laadultaan vaihtelevien hakemusmassojen läpikäynti on työlästä ja erittäin aikaavievää, sekä useimmiten täyttä ajan haaskausta. 

Koska tekemättömät työt eivät odota

Hakurumba voi pitkittyä myös muista kuin hakemustulvasta johtuvista syistä. Monesti esimerkiksi omatoimiseen rekrytointiin ei vaan kerta kaikkiaan ole käytettävissä tarpeeksi aikaa. Oli syy mikä hyvänsä, seurauksena on usein koko prosessin venyminen. Haastattelukutsujen viipyessä parhaat ehdokkaat ehtivät monesti löytää muuta työtä, ja samalla loputkin hakijat turhautuvat kun vastauksen saaminen kestää ja kestää. 

Me Fiksurekryllä palvelemme aina joustavasti ja tehokkaasti: Rekrytointi saadaan käyntiin nopeasti, ja sopivimmat hakijat valitaan jatkoon jo hakuaikana, tai viimeistään heti hakuajan päätyttyä. Lisäksi hakijat pidetään tietoisina prosessin etenemisestä. Näin huolehdimme samalla yrityksesi työnantajamielikuvasta ja helpotamme siten tulevia rekrytointeja. 

Olemme niin nopeita, että toisinaan ehdimme suorittaa koko rekrytointiprosessin vastaavassa ajassa kun joku toinen rekrytointifirma vasta lähettää yrityksellesi tarjouksen. Viimeistään kahden viikon kuluttua siitä, kun tilaat Fiksurekry-palvelun, esittelemme sinulle esivalinnan tulokset. Toimimme näin, koska haluamme auttaa yrityksiä ja yrittäjiä saamaan työt käyntiin tai jatkumaan mahdollisimman pian.

Koska vain paras on vaivan arvoista

Ilmoitusta laadittaessa ja tekijää valittaessa on syytä pitää mielessä, että työpaikan ja työtehtävän sopiminen hakijalle on vähintään yhtä tärkeää kuin hakijan sopiminen työtehtävään. Me Fiksurekryllä valitsemme yrityksen edustajille esiteltävät ehdokkaat siten, että he ovat varmasti kiinnostuneita tehtävästä ja valmiita sitoutumaan yritykseen. Siksi annamme rekrytoinneillemme myös koeaikatakuun. 

Koska teemme rekrytointia päivittäin, osaamme jo pelkkien papereiden perusteella tehdä hakijoista huomattavasti enemmän päätelmiä kuin harvakseltaan rekrytoiva henkilö. Nämä huomiot saattavat olla hyvinkin hyödyllisiä ja arvokkaita mitä tulee täydellisen matchin löytämiseen. 

Mitä vielä odotat? Tilaa Fiksurekry nyt!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *